מאפיינים: אורכו של הבוגר 0.5-2.5 ס"מ. צבעו חום בהיר, 2 פסים כהים ובולטים על גבי הפרק הראשון של החזה. פעיל ומתרבה במשך כל השנה.
נזק לרכוש: בעיקר למוצרי מזון.
נזק לבריאות: עלולים לגרום למחלות מעיים (כתוצאה מזיהום המזון).
מקום הימצאות: מטבח, אמבטיות ומקומות חמים כגון: תנורים, ציוד חשמלי, מחסנים ועוד.
סיבות הגעה: חיפוש אחר מקומות חמים למסתור ושאריות של מזון אורגני.
טיפול מנע: הדברה רטובה, ג׳לים (במקרים קלים), מלכודות ואבקות.
תדירות טיפול המנע: במקרה של עסקי מזון, בהנחה שהמקום נקי, פעם בחודש. במקרים של מקומות גדולים או בעייתיים, 2-4 פעמים בחודש.
טיפול: הדברה רטובה, ג׳לים, מלכודות דבק ואבקות.