אם גם אתם בעלי שטחים חקלאיים בהם אתם מגדלים מגוון רחב של יבולים או שמא חשוב לכם לטפח את שטח הגינה בסביבת ביתכם ולוודא שהעצים, הצמחים והפרחים השונים אינם ניזוקים בעקבות מזיקים, הגעתם למאמר הנכון. במאמר זה נגולל בפניכם כיצד הדברת מזיקים תעזור לכם להשיג מטרה זאת.
מהי הדברת מזיקים חקלאית?
מטרתה של ההדברה החקלאית היא למנוע או לצמצם נזקים שונים אשר נגרמים באמצעות חרקים ואורגניזמים שונים וזאת משום שאלו פוגעים בייצור של היבולים, דבר אשר מתורגם לנזק כלכלי כבד ערך. נכון להיום יש סוגים שונים של הדברות בהן משתמשים למטרה חקלאית: הדברה כימית בה משתמשים בחומרים כימיים שמטרתם לפגוע במזיקים, הדברה מכאנית בה משתמשים במלכודות, רשתות וציוד נוסף. הדברה ביולוגית בה נוהגים להשתמש בקומפוסט, קרי, אורגניזמים מועילים והדברה משולבת בה משתמשים במספר שיטות במקביל.
המגמה העיקרית – שימוש בחומרים שאינם מסוכנים
נכון להיום כמעט כל אחד במדינתנו משתמש בשירותי הדברת מזיקים והרחקת יונים, אך המגמה שונה מפעם. אם בעבר נהגו להשתמש בהדברה כימית בה ריססו חומרים כימיים רעילים אשר השמידו את החרקים וסיכנו את הסביבה הטבעית, אנשים וחיות מחמד. כיום, המגמה היא להוריד את רמת הרעילות שבחומרי ההדברה ורוב האנשים בוחרים במגמה הירוקה והבטוחה לסביבה ולבני האדם.
טרם בחירת חברה שתבצע עבורכם פעולת הדברה חשוב שתוודאו מספר דברים. ראשית, יש לוודא שמדובר על חברה בעלת רישיון מטעם משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה. דבר שני, יש לוודא שמדובר על חברה בה משתמשים בחומרי הדברה אשר מורשים על פי חוק במדינת ישראל, חומרים אשר ידועים כבעלי רמת רעילות נמוכה. דבר שלישי, תמיד חשוב לוודא שאותה חברה בה אתם בוחרים עומדת בתקני ההדברה הרצויים. דבר אחרון וחשוב אותו יש לוודא בעת בחירת מדביר או בעת השכרת שירותיה של חברה להדברת מזיקים ושאר מרעין הוא הניסיון. ככל שלחברה יותר ניסיון והיא תוכל להציג בפניכם רשימה ארוכה של לקוחות, כך תוכלו להיות בטוחים שאתם שוכרים את שירותיה של חברה שיכולה להוביל לתוצאה של מיגור מזיקים ושמירה על היבולים החקלאים שלכם, באופן הטוב ביותר.
טיפול ביולוגי בקרקעות חקלאיות – חשוב לדעת
רוב האנשים סבורים שפסולת היא מטרד סביבתי ולכן חשוב להיפטר ממנה. דבר זה אינו תמיד נכון, שכן ניתן להשתמש בקומפוסט המורכב מפסולת ביתית, זבל בעלי חיים ומרכיבים נוספים, כטיפול ביולוגי יעיל ביותר לאדמות חקלאיות. למעשה, שימוש בקומפוסט יכול לעזור ובמידה רבה לשיפור פוריות הקרקע החקלאית, טיוב הקרקע (וזאת באמצעות הגדלת המגוון הביולוגי), הזנת הצמחים והגדלת היבול החקלאי.
בשורה התחתונה, חשוב לדעת שהקומפוסט מאפשר להפוך את האדמה החקלאית לפורייה יותר תוך צמצום השימוש בחומרי הדברה. כך שבסופו של יום, המומחים של חברת ההדברה יבדקו האם קיימים מזיקים באותה סביבה חקלאית ויטפלו בבעיה בהתאמה לכמות ולסוג המזיק. בהצלחה!